l Home  l Groepsreizen  l  Contact l Over ons

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelvakanties 2021 wandelvakanties 2021 CONTACT corona-info Voettochten wandelvakanties & trektochten. Verzekeringen ook nog Op reis


11-daagse trektocht

9 t/m 19 juli 2021

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

vliegtuig/bus-boot

Vervoer

Schiphol/Hoek van Holland

Opstapplaats

Reissom € 1145,- p.p.

Euro

Vraag een uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

Wales.

De totale oppervlakte van Wales is 20.768 km2, en het is daarmee ongeveer half zo groot als Nederland.

Met drie miljoen vriendelijke inwoners en een eigen taal en vlag. Wales wordt aan drie kanten omgeven door water, in het noorden door de Ierse Zee, in het zuiden door het Bristol Channel en in het westen door St.-George’s Channel en de Cardigan Bay. Richting Engeland scheidt al meer dan duizend jaar de Offa’s Dyke, een noord-zuid lopende grenswal, 269 kilometer lang Wales van het ‘moederland’.Het vrijwel onbewoonde Midden-Wales is vooral groen en heuvelachtig. In dit gebied ligt Offa’s Dyke Path, de route die we gaan lopen.


Het pad.

Tijdens deze trektocht loop je door het grensgebied Engeland-Wales langs de overblijfselen van de grenswal, aangelegd omstreeks het jaar 800 in opdracht van Engelse Koning Offa en bestemd om de Welshmen buiten te houden.Een prachtige trektocht, na Coast to Coast uitgeroepen tot op een na mooiste wandelpad van Engeland. Erg mooi en zeer gevarieerd, dus de moeite van het lopen zeker waard!

Tijdens deze trektocht volgen we het mooiste dee van de route: beginpunt is het stadje Kington en eindpunt is dorpje Bodari. Beide landelijk gelegen op mooie plekken aan de route.

WALES OFFA’S DYKE PATH.
 De route.

In deze elf dagen volgen we delen van Offa’s Dyke Path aangevuld met door onszelf samengestelde routes. Zo verkennen we de mooiste stukken van oostelijk Wales en vermijden de plekken waar het, vooral in deze tijd van het jaar, nogal 'druk' is. Daar wijken we af van Offa’s Dyke, waardoor we landelijk blijven lopen.

De route loopt door vooral heuvelachtig terrein. En onderweg veel styles. En is in totaal 191 km. Lang. Heel verrassend: bekijk oude plaatjes en ansichtkaarten: het landschap is niet echt aangetast door de nieuwe tijd, in Wales blijft veel bij het oude waardoor je er nog kunt genieten van groen, natuur en landelijk in een landschap dat door de eeuwen weinig veranderd is!


Accommodatie.

We overnachten in hostels, bunkhouses, barns en vakantiehuizen en ook een keer in een hotel. Allemaal gelegen op mooie plekken aan de route. Eenvoudige onderkomens: meestal meerpersoons slaapgelegenheden met douche op de etage. Er wordt voor de groep lekker gekookt en twee keer gaan we uit eten in de plaatselijke pub.Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

reisbegeleiding; routekaartjes en

routebeschrijvingen.
bagagevervoer.
overnachtingen (voor omschrijving zie onder accommodatie)


Voor eigen rekening;

consumpties en eventuele uitgaven van persoonlijke aard.

reis- en/of annulerings-

verzekering

bijdrage garantiefonds (€15,- per boeking).

Inbegrepen:

alle maaltijden (lekker eten!), te beginnen met het ontbijt op de tweede en te eindigen met het lunchpakket op de laatste  dag.
lijnvlucht Amsterdam Schiphol - Birmingham. inclusief handbagage en ruimbagage ( 20 kg.)

aanvullend vervoer in Wales (bus en/of trein).Dit is een Corona aangepaste reis.

-Slapen op 1,5 meter (1-pers. Kamers zijn niet beschikbaar)

-Accommodaties geschikt voor 1,5 meter afstand

-Schoonmaak volgens RIVM regels

-Vervoer per vliegtuig en bus/boot

-In ons busje max. 5 passagiers (en niet 8 zoals  gebruikelijk)

-Maximaal 16 deelnemers

Let op!

Als het nodig is kan deze reis aangepast moet worden en lopen we een heel ander of gedeeltelijk ander traject van Offa`s Dyke Path. Dit heeft te maken met accommodaties die in juli beschikbaar zijn (heeft te maken met corona).