l Home  l Groepsreizen  l  Contact l Over ons

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelvakanties 2021 wandelvakanties 2021 CONTACT corona-info Voettochten wandelvakanties & trektochten. Verzekeringen ook nog Op reis Voettochten wandelvakanties & trektochten.

Eigg, Rum, Canna, Sanday, Waarsay (the small isles) & Skye.

De small Isles liggen ten zuiden van Skye en ten noorden van het schiereiland Ardnamurchan en zijn aangewezen als een van de nationale natuurgebieden van Schotland en onderdeel van het Lochaber Geopark, bekend om hun rijke archeologische erfgoed, geologie en natuur. Elk van de kleine eilanden heeft zijn eigen unieke landschap, cultuur, geschiedenis en manier van leven.


Een ‘vergeten’ deel van Groot-Brittannië, hoewel niet zo heel ver ver van het vasteland. Zo zou je

de bovengenoemde eilanden kunnen omschrijven. Geïsoleerd van de rest van de wereld met

inwoners die je een warmer welkom geven dan waar ook ter wereld! Jij neemt namelijk de moeite om er te komen, en dat waarderen ze!


De wandelingen.

Tijdens deze vijftien dagen volgen we bestaande routes op alle 6 de eilanden. Er wordt gelopen aan de hand van topografische kaartjes + meestal een routebeschrijving. Voor hoogteverschillen zie de beschrijving per dag. Er is een opbouw in loopafstand en

hoogteverschillen. Je loopt aan de hand van landkaartjes en routebeschrivingen en soms is het pad zo duidelijk dat je deze niet nodig hebt. Bergwandelervaring is niet vereist en als je in Nederland probleemloos 20km. loopt kun je mee. Houd verder rekening met het weer (er valt nog wel eens een buitje) en het feit dat we niet altijd paden volgen, dus ook dwars door steenachtig of zompig gebied en (heide)veld! Het terrein is heuvelachtig afgewisseld met glooiend en soms ook gewoon vlak. Iedere dag uitvoerige informatie over landschap en route. Rustdagen zijn er niet maar je kunt natuurlijk altijd een dag overslaan en 'thuis' blijven.

15 t/m  29 augustus

Reisdata

Maximaal 17 personen

Deelnemers

Vliegtuig - boot

Vervoer

Schiphol/IJmuiden

Opstapplaats

Reissom € 1595,- p.p.

Euro

Vraag de uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

Prachtige 15-daagse trektocht over 8 eilanden, ver van de bewoonde wereld! Schotland

Accommodatie.

Tijdens deze wandelvakantie overnachtingen op verschillende plekken op de eilanden. Meestal twee of drie overnachtingen op dezelfde plek en dan trekken we weer door. In Mallaig in een gemoedelijk hostel aan de haven. Op Eigg in een oud herenhuis gelegen tegen een heuvel op een prachtige plek. Op Rum in een sfeervol uit hout opgetrokken gebouw, pas nieuw en gerieflijk ingericht. Op Skye een door een familie gerund hostel op een prachtige locatie op het prachtige Trotternish-schiereiland op het eiland Skye. Het hostel ligt aan zee onder de beroemde rotsformaties van de Cuith-raing en heeft een prachtig uitzicht.  Op het eiland Raasay overnachten en eten we in Raasay House, een prachtig Victoriaans gebouw en nu in gebruik als hotel en enige slaapplek op dit '200-inwoners eiland'.

Overnachting voornamelijk op vier of zespersoons kamers en een keer 8-persoons.    Dat verschilt per onderkomen. Bad en/of douche en toilet soms bij de kamer maar meestal op de etage.


Inbegrepen:

Heen: lijnvlucht van Schiphol naar Glasgow. Woon je in België? Dan kun je vliegen vanaf Zaventem.

Alle vervoer & bagagevervoer op het vasteland en op de eilanden (lijn- of eigen bus & trein).

10 (!) overtochten met de ferry in duur variërend van 35 minuten tot 4,5 uur.

Alle overnachtingen. Voor verdere info zie onder

accommodatie.

Ontbijt, lunch of lunchpakket en de avondmaaltijden. Te beginnen met het diner op de eerste en te eindigen met het lunchpakket op de laatste dag.

Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag

Reisbegeleiding

Routekaartjes

Ruimbagage tot 15 kg. mag gratis mee.Groen:

Minder CO2 uitstoot en nog een mooi extra

reisje over land? Reis dan heen en terug per boot

(IJmuiden-Newcastle) en bus (Newcastle – Oban)

Wel anderhalve dag eerder vertrekken en anderhalve dag later thuis. Extra overnachtingen

en ontbijt zijn inbegrepen, lunch warme maaltijden

niet. Of je met bus of vliegtuig reist, prijs blijft gelijk. Maximaal 5 personen kunnen mee in onze eigen bus.


Voor eigen rekening;

Consumpties en eventuele uitgaven van persoonlijke aard.

Reis- en/of annuleringsverzekering.

Maaltijden en drankjes aan boord van het vliegtuig.


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

the small isles & skye


Dit is een Corona aangepaste reis.

-Slapen op 1,5 meter (1-pers. Kamers zijn niet beschikbaar)

-Accommodaties geschikt voor 1,5 meter afstand

-Schoonmaak volgens RIVM regels

-Vervoer per vliegtuig en bus/boot

-In ons busje max. 5 passagiers (en niet 8 zoals  gebruikelijk)

-Maximaal 16 deelnemers

Let op!

Als het nodig is kan deze reis aangepast moet worden en verblijven we soms langer of korter op een van de eilanden. Dit heeft te maken met accommodaties die in augustus beschikbaar zijn.