l wandelvakanties & trektochten   l contact   l over ons

Meer over Voettochten CONTACT wandelvakanties-2022 sto-garant corona-info wandeleiland
Voettochten wandelvakanties & trektochten. Voettochten wandelvakanties & trektochten.


Info voor begeleiders

Al zo’n 20 jaar

Organiseert Voettochten wandelvakanties voor blinden & slechtzienden. We hebben een vaste groep begeleiders maar ieder jaar zoeken we er weer nieuwe bij. Mocht je interesse hebben, hieronder wat meer info over begeleiden en wat er zoal bij komt kijken. En wie weet besluit ook jij je na het doorlezen aan te melden.


Hoeveel begeleiders?

Meestal kunnen per vakantie eenzelfde aantal begeleiders als blinden en slechtzienden mee. Om geen mensen teleur te stellen: als je je aangemeld hebt als begeleider kun je altijd mee, de reis gaat altijd door. Alleen is tevoren niet te zeggen hoeveel blinden en slechtzienden zich precies inschrijven. Dus de mogelijkheid bestaat dat je in mindere mate ingeschakeld wordt voor begeleidingswerk. Toch handig om tevoren even te weten, de vakantie zal er (dat weten we uit ervaring) niet minder om worden!


Geen ervaring?

Niet belangrijk voor de mensen die al vaker begeleid hebben, wel voor de mensen die zich voor het eerst als begeleider willen aanmelden. Blindenbegeleider zijn houdt in dit geval in een week hard werken! Je bent de hele dag op pad met een blinde of slechtziende. Een "training" vooraf is niet nodig. Je leert veel meer van de blinde met wie je loopt dan van welke ziende die instructie geeft over begeleiden dan ook. Dus: ga je voor het eerst mee: stel je blanco op. Dat is het beste. Werkt vanzelf en na drie dagen heb je het idee dat je al jaren blinden begeleid hebt!
Wandelvakanties voor blinden & slechtzienden

Wandelervaring

Moet je wel hebben! Dat wil zeggen als je in Nederland probleemloos 20 km. Per dag kunt lopen en dan niet meteen uitgeblust op de bank ligt kun je mee. We lopen tijdens deze vakantie in heuvelachtig en glooiend terrein, over paden en landweggetjes, maar ook dwars door de wei!


Maar….

met alleen begeleiden ben je er nog niet. Op deze vakanties komen er ook nog andere dingen kijken: helpen bij het klaarmaken van de maaltijden, tafel dekken, koffie of thee zetten, afwassen en soms ook wat schoonmaakwerkzaamheden. Al met al ben je zelf niet echt op vakantie in de zin van lekker een weekje ertussenuit en doen wat je zelf wilt.


Voldaan

Wel zul je heel voldaan terugkijken op je "werkweek" als je de laatste avond (of waarschijnlijk al eerder) doodmoe neerploft in een luie stoel met het voldane gevoel van... vul zelf maar in. Mocht dit verhaaltje je een beetje afschrikken bedenk dan even goed of je er goed aan doet mee te gaan! Zo niet: meteen inschrijven! Maar let op: bel of mail altijd eerst even of er nog plaats vrij is (voorkomt teleurstellingen!).


Meer info

Meer weten over de wandelvakantie die dit jaar op het programma staat? Klik hier. Veel leesplezier!

Nog even:

Begeleiders slapen op een twee- of driepersoons kamer. Helaas zijn alle eenpersoons kamers beschikbaar voor blinden & slechtzienden