l wandelvakanties & trektochten   l contact   l over ons

CONTACT wandelvakanties-2022 sto-garant corona-info wandeleiland Voettochten wandelvakanties & trektochten. Voettochten wandelvakanties & trektochten.


Santo Antão.

Het op een na grootste eiland van de archipel en meteen het meest westelijk gelegen eiland van Afrika. Het verst van de bewoonde wereld dus en dat merk je ook als je erheen gaat. Het jaren geleden aangelegde vliegveldje is al lang niet meer in gebruik, je kunt er eigenlijk alleen per boot komen. En dat gaat het makkelijkste vanuit São Vicente. Vanuit Mindelo vaart twee keer per dag de ‘grote’ boot, maar als je wilt kun je ook een avontuurlijker overtocht met een kleinere boot nemen (alleen voor die mensen die niet al te gevoelig voor zeeziekte zijn, soms hoge golven!). Tijdens de overtocht zie je de imposante bergen (tot 1900 meter hoog) van Santo Antão al opdoemen. Vanuit de haven van Porto Novo is het zo’n anderhalf uur rijden via de oude kasseienweg naar Ponta do Sol, helemaal aan de andere kant van het eiland. Een prachtige tocht o.a. langs de Cova de Paul, een oude vulkaankrater.


En daar (en ook onderweg) maak je kennis met het echte Kaap Verdiaanse leven: kleurrijk, vrolijk, veel muziek en veel vriendelijke mensen! Bom dia is het goedendag op Kaap Verdië, en je zult het veel gebruiken. De mensen spreken Creools maar je zult er versteld van staan hoe regelmatig je ook met Nederlands terecht kunt. Veel Kaap Verdianen hebben wel een of ander familielid in Nederland wonen of hebben er zelf gewoond en gewerkt.  

Om te wandelen kun je het beste in het noordelijke en noordoostelijke deel van het eiland de paden opzoeken, in de andere delen is het te droog en zijn de afstanden te lang voor één dag. De meeste paden zijn goed begaanbaar maar wel met stevige afdalingen en klimmen en worden ook door de

Plaatselijke bevolking zelf gebruikt.

Meer weten? Klik hier  


Grotere kaart weergeven

 

Santa Antao

Sao Nicolau

Sao Vicente

Santiago

Brava

Fogo

Sal

ligging

praktisch

vliegen

eilanden in    beeld


kaapverdië info Kaap Verdië in beeld Let op! We zijn bezig met de reizen van 2016. Daarom werken meeste links hieronder nog niet! KaapVerdië-intro Santo Antao info