l wandelvakanties & trektochten   l contact   l over ons

CONTACT wandelvakanties-2022 sto-garant corona-info wandeleiland Voettochten wandelvakanties & trektochten. Voettochten wandelvakanties & trektochten.


Sal-São Vicente Santo Antão. 15 dagen - 3 eilanden reis + accommodatie  + wandelpakket. € 1295,- Sal-São Nicolau-São Vicente Santo Antão. 22 dagen - 4 eilanden rondreis + accommodatie  + wandelpakket. € 1645,-

São Nicolau.

São Nicolau is een van de eilanden-met-gebergte eiland van Kaapverdië. Het eiland telt ongeveer 12.000 inwoners. Hoofdplaats is Ribeira Brava en de hoogste top is de Monte Gordo (1312 m).


Een ideaal eiland voor wandelaars. Prachtige paden, gedeeltelijk geplaveid of gewoon alleen maar zandpad. Van dorp naar dorp met onderweg prachtige vergezichten, exotische planten, (pak)ezels natuurlijk en niet te vergeten de dorpsbewoners, onderweg naar... Met een gasfles of een mand met broden op het hoofd. Of wat luxer, naast de volgeladen pakezel.

Naast bewoonde ook bijna verlaten dorpen, plantages met suikerriet en koffie, bananenbomen en mais, maar ook grote vlaktes met alleen maar zand en rots, vooral aan de zuidkant van het eiland.


Naast bergdorpjes met huizen gedeeltelijk van leem met rieten daken ook door Nederland gebouwde schooltjes. In Vila Ribeira Brava, de hoofdplaats van het eiland staat de beroemde St. Nicolaaskerk. En op 6 december, de dag waarop het eiland door de Portugezen ontdekt wordt er altijd nog een hoogmis opgedragen en is er feest in het stadje.


In de dorpen kleine winkeltjes met vaak limonade, rum, meel bonen en mais
.

In Ribeira Grande ook een tweetal restaurantjes en twee Chinezen met van-alles-te-koop winkels. En niet te vergeten de kleurrijke markt.


São Nicolau, deze pagina is er te klein voor. Meer weten? Klik hier
Grotere kaart weergeven
Kaap Verdië in beeld