l wandelvakanties & trektochten   l contact   l over ons

CONTACT wandelvakanties-2022 sto-garant corona-info wandeleiland Voettochten wandelvakanties & trektochten. Voettochten wandelvakanties & trektochten.


Sal-São Vicente Santo Antão. 15 dagen - 3 eilanden reis + accommodatie  + wandelpakket. € 1295,- Sal-São Nicolau-São Vicente Santo Antão. 22 dagen - 4 eilanden rondreis + accommodatie  + wandelpakket. € 1645,-

São Vicente.

Het eiland São Vicente, op z’n Portugees "Saint Vincent ' ligt precies tussen Santo Antão en het kleinere

São Nicolau in. Het is het op een na  dichtst bevolkte eiland in de archipel, met een oppervlakte van 227 km2 en een bevolking van ongeveer 60.000 inwoners. Veel van hen wonen in Mindelo, de hoofdstad. Het eiland is ongeveer 16 km lang van noord naar zuid en 24 kilometer breed.


Net als de andere eilanden, is São Vicente van vulkanische oorsprong, maar een of andere manier is het centrale deel vrij vlak.


In het noorden en in het oostelijk deel ten zuiden van Calhau zijn enkele bergen. São Vicente's hoogste punt is Monte Verde (750m) en ligt in het noordoostelijk deel van het eiland. Het eiland is zeer droog en kaal.


Het eiland werd ontdekt in januari 1462, maar het bleef nagenoeg onbewoond tot het begin van de 19e eeuw, toen de Britten er in Mindelo een bevoorradings-station (water, olie enz.) openden voor schepen overtocht van Europa naar Zuid-Amerika of naar Zuid-Afrika. De stad werd heel druk, groeide en de bevolking nam snel toe.


Mindelo werd naast havenstad een belangrijk cultureel centrum waar muziek, literatuur en sport werden gestimuleerd en ontwikkeld.

Tegenwoordig is São Vicente z’n functie een beetje kwijtgeraakt. Niet meer zo druk als vroeger maar de sfeer vooral in Mindelo van een havenstadje mét palmenboulevard, cultuur én muziek doen aan vroeger denken. Terug in de tijd met een randje NU! Buiten Mindelo veel zand, rots en prachtige stranden.


 

Grotere kaart weergeven
openingstijden individueel practisch Sao Nicolau info ligging eilanden Sao Vicente info Santo Antao info Kaap Verdië in beeld TACV Kaap Verdië individueel.