l Home  l Groepsreizen  l  Contact l Over ons

Voettochten wandelvakanties & trektochten. Meer over Voettochten wandelvakanties 2021 wandelvakanties 2021 CONTACT corona-info Voettochten wandelvakanties & trektochten. Verzekeringen ook nog Op reis Voettochten wandelvakanties & trektochten.

De Zuidelijke Hebriden.

Een ‘vergeten’ deel van Groot-Brittannië, hoewel niet zo heel ver ver van het vasteland. Zo zou je

de zuidelijke Hebriden kunnen omschrijven. Geïsoleerd van de rest van de wereld met inwoners die je een warmer welkom geven dan

waar ook ter wereld! Jij neemt namelijk de moeite om er te komen, en dat waarderen ze! De Zuidelijke Hebriden is een groep eilanden voor de zuidwestkust van Schotland, die deel uitmaken van, de-naam-zegt-het-al, de Hebriden. Met een oppervlakte van 3.071 km²  (ongeveer de grootte van de provincie Overijssel) en er wonen ongeveer 29.000 ‘eilanders’.


We verkennen tijdens deze wandelvakantie bijna alle eilanden van de Zuidelijke Hebriden. En dat zijn: Coll, Tiree, Colonsay, Islay, Jura & Arran maar ook het schiereiland Kintyre. Reizen van het ene naar het andere eiland doen we per boot. In totaal 15 overtochten! En op elk eiland prachtige natuur met voornamelijk aan de kust de lieflijk aandoende vissersplaatsjes. De Hebriden zijn er voor de natuurliefhebbers


De Hebriden zijn er voor de natuurliefhebbers. We verkennen de kust, maar ook het prachtige binnenland. Lopen op mooie en ruige plekken.


De wandelingen.

De Hebriden zijn er voor de natuurliefhebbers. We verkennen de kust, maar ook het prachtige

binnenland. Lopen op mooie plekken. Hoogteverschillen van 75 tot 495 meter per dag. Er is een opbouw in loopafstand en

hoogteverschillen. Je loopt aan de hand van landkaartjes en loopt verder bijna altijd iemand van ons (= Voettochten) mee. Bergwandelervaring is niet vereist en als je in Nederland probleemloos 18 km. loopt kun je mee. Houd verder rekening met het weer (er valt nog wel eens een buitje) en het feit dat we niet altijd paden volgen, dus ook dwars door zompig gebied en (heide)veld! We lopen plaatselijke routes maar ook stukken van het Arran Coastal path, vergelijkbaar met het begin en eindstuk van Coast to Coast in Engeland, en soms doet het pad daar ook wel aan denken!


De groep wordt tijdens de tocht vergezeld door onze 9-persoons bus die ook het vervoer van de bagage voor z'n rekening neemt. Er wordt (lekker!) gekookt en soms gaan we ‘uit’ eten we in de plaatselijke pub. Hulp bij de afwas is van harte welkom !

Nog niet bekend

Reisdata 2022

Maximaal 16 personen

Deelnemers

Vliegtuig - boot

Vervoer

Schiphol/IJmuiden

Opstapplaats

Reissom nog niet bekend

Euro

Vraag de uitgebreide reisbeschrijving aan

Folder

Boek deze reis

Op reis

Prachtige 15-daagse trektocht over 8 eilanden, ver van de bewoonde wereld! Schotland - Na h-Eileanan Siar            (de zuidelijke Hebriden).

Accommodatie.

Tijdens deze wandelvakantie overnachtingen op verschillende plekken op de verschillende eilanden. Meestal twee overnachtingen op dezelfde plek en dan trekken we weer door. Soms ook maar een nacht en twee keer drie nachten op dezelfde plek. In Oban in een prachtig gelegen hostel met uitzicht-op-zee. Op Coll in een sfeervol houten gebouw, pas nieuw en gerieflijk ingericht. Op Tiree in een hostel naast de ruïne van een oude molen op 10 minuten van het strand. Op Colonsay in een afgelegen boerderij, vrijstaand

gelegen in een rotsachtig landschap met veel groen op 2 km. van de pier, op Islay in een oude

whiskystokerij, omgebouwd tot een prettige overnachtingsplek niet ver van het strand, op Kintyre in een oud kerkje, smaakvol omgetoverd in een sfeervolle overnachtingsplek en tenslotte op Arran in een groot en stijlvol landhuis niet ver van

Loch Lochranza nu in gebruik als hostel.nOvernachting in twee- of driepersoons kamers maar ook in meerpersoons slaapgelegenheden. Dat verschilt per onderkomen. Bad en/of douche en toilet soms bij de kamer maar meestal op de etage.

Inbegrepen:

Heen: lijnvlucht van Schiphol naar Glasgow. Alle vervoer & bagagevervoer op het vasteland en op de eilanden (lijn- of eigen bus & trein).

Alle overtochten met de ferry. In totaal 16 overtochten variërend van 5 minuten tot 5 uur!

Alle overnachtingen. Voor verdere info zie onder

accommodatie.

Ontbijt, lunch of lunchpakket en de avondmaaltijden. Te beginnen met het diner op de eerste en te eindigen met het lunchpakket op de laatste dag.

Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag

Handbagage vliegtuig én ruimbagage (max. 15 kg.)

Reisbegeleiding

Routekaartjes
Groen:

Minder CO2 uitstoot en nog een mooi extra

reisje over land? Reis dan heen en terug per boot

(IJmuiden-Newcastle) en bus (Newcastle – Oban)

Wel anderhalve dag eerder vertrekken en anderhalve dag later thuis. Extra overnachtingen

en ontbijt zijn inbegrepen, lunch warme maaltijden

niet. Of je met bus of vliegtuig reist, prijs blijft gelijk. Maximaal 5 personen kunnen mee in onze eigen bus.


Voor eigen rekening;

Consumpties en eventuele uitgaven van persoonlijke aard.

Reis- en/of annuleringsverzekering.

Maaltijden en drankjes aan boord van het vliegtuig.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Dit is een Corona aangepaste reis.

-Slapen op 1,5 meter (1-pers. Kamers zijn niet beschikbaar)

-Accommodaties geschikt voor 1,5 meter afstand

-Schoonmaak volgens RIVM regels

-Vervoer per vliegtuig en bus/boot

-In ons busje max. 5 passagiers (en niet 8 zoals  gebruikelijk)

-Maximaal 16 deelnemers

Let op!

Als het nodig is kan deze reis aangepast moet worden en we korter of langer op een of meerdere eilanden verblijven of misschien niet op een eiland kunnen komen. Dit heeft te maken met accommodaties die in juli beschikbaar zijn. Dan een alternatief programma.